Udskoling

Sundhedsplejens tilbud til udskolingen

7. klasse

I 7. klasse får tilbud om at komme til en lille snak hos sundhedsplejersken, vi kalder det Åben Dør. 

I 7. klasse kan du kigge i Teenage guiden, den fortæller mange ting om at være teenager.

8. klasse

Sundhedskaravanen er for elever på 8. årgang. Sundhedskaravanen tager skiftevis rundt på besøg hos alle kommunens 9 folkeskoler. Sundhedskaravanen er på besøg på den enkelte skole fra kl. 08.00-14.00. Eleverne undervises i hold i emnerne Seksuel sundhed, Sunde lunger og Rusmidler.

Undervisningen foregår via et tværfagligt samarbejde mellem SSP, ungdomsskolen, Pulsen og sundhedsplejen. Der gøres brug af de timeløse fag og bekendtgørelsen om forebyggende sundhedsindsatser for børn og unge.

Sundhedskaravanen er tænkt, så det er muligt for lærere og pædagoger at arbejde med emnerne i før og/eller efter sundhedskaravanen har været på besøg.

Dagen afsluttes med teaterstykket ”Krop Amok”. KROP AMOK handler om alt det, der sker i teenageårene, når kroppen eksploderer i et væld af nye tanker, følelser og spørgsmål.

9. klasse

Individuel samtale samt undersøgelse – højde, vægt, syn, hørelse og astmaopsporing. Samtalen tager udgangspunkt i elevens egne ønsker, men omhandler ungdomstemaer som, alkohol, tobak, seksualitet, kærlighed, venner, familie, skole, fritid og fremtiden.

Vi skal have gjort opmærksomhed på vores tilbud til ryge/tobak-stop både til gravide, forældre og elever – jeg har vedhæftet den flyer der er lavet. Så vil jeg gerne at der bliver indsat link til e.kvit (voksne)og exhale(til de unge)

Bliv røgfri med e-kvit (ekvit.dk)

XHALE - det digitale rygestop