Ergo- og fysioterapeuterne i Børneterapien og Sundhedsplejen understøtter børn med særlige motoriske vanskeligheder og sensoriske problematikker i alderen i 0-18 år.
Ergo- og fysioterapeuterne arbejder indenfor serviceloven, sundhedsloven og dagtilbudsloven. Indsatsen omkring barnet afhænger af barnets behov, den terapeutfaglige vurdering og ses altid i relation til lovgivningen.
Børneterapeuterne arbejder i børnenes nærmiljø. Det betyder, at træning og vejledning kan foregå i hjemmet, dagtilbud, skoler eller i træningsfaciliteterne på Hvidovre Sundhedscenter.
Ergo- og fysioterapeutisk indsats kan f.eks. være:
· Råd og vejledning til forældre og fagpersonale
· Observationer samt vurdering af motorik og sansebearbejdning
· Individuel træning og behandling
· Genoptræning efter genoptræningsplan
· Træning på hold
· Tværfagligt samarbejde og deltagelse ved møder
Daglig leder af Børneterapien: Anette Bjerring Jensen, telefon: 36 39 37 65 eller mobil 51 58 76 75. Mail: avb@hvidovre.dk
Har I spørgsmål eller bekymringer i forhold til jeres babys eller barns motoriske udvikling, kan I kontakte jeres sundhedsplejerske.
Babykliniklen er et tilbud til babyer som jeres sundhedsplejerske kan henvise til, hvis der er bekymring for jeres barns motoriske udvikling eller mhp. at forbygge eller reducere kranieskævhed og favoritside.
I Babyklinikken møder I en fysioterapeut, der undersøger jeres barn og ud fra undersøgelsen giver råd og vejledning ift. hvad I kan arbejde videre med hjemme.
Babyklinikken er for børn i alderen 0-1 år.
Henvisning sker gennem en sundhedsplejerske, dagplejepædagog, pædagog i institution, socialrådgiver, praktiserende læge, eller læge på sygehus.
I kan ikke selv henvise jeres barn.
Visitationsudvalget i Børneterapien og Sundhedsplejen vurderer henvisningen og visiterer herefter til det rette tilbud.
Der afholdes ugentlige visitationsmøder og forældrene kontaktes inden for 5 hverdage efter visitationen.
Børneterapien har et tilbud i form af en motorikklinik, som er et tilbud til børn, hvor der er en bekymring for barnets motoriske udvikling og motoriske færdigheder.
Udfordringerne skal være i en grad, så det forhindre eller hæmmer barnets deltagelse i dagligdags aktiviteter i hjemmet og/eller i skolen.
I Motorikklinikken vurderes barnets motorik og der gives råd og vejledning til familien, således at de kan støtte den videre udvikling bedst muligt.
I kan ikke selv henvise jeres barn. I skal have været i dialog med den sundhedsplejerske, som er tilknytte jeres barns skole, hvis jeres barn skal henvises.
Motorikklinikken finder sted i Hvidovre Familiehus, Hvidovrevej 272.
Børneterapien har et visitationsudvalg, der samles en gang om ugen og tager stilling til henvisningen. I vil blive kontaktet i løbet af 10 hverdage.
Børnefysioterapeut: Signe Munk Larsen 50 84 40 05
Børnefysioterapeut: Rikke Ubbe Rasmussen 61 97 16 21
Børnefysioterapeut: Cecilia Katrine Madsen 50 84 40 07
Børnefysioterapeut: Gitte Rimm Bracher 41 32 07 53
Børnefysioterapeut: Karoline Weiglin Jørgensen 50 84 40 00
Børneergoterapeut: Helle Dige Erichsen 41 73 84 97
Børneergoterapeut: Katrine Albech 5158 7674
Børneergoterapeut: Frederikke Jung (barsel)
Børneergoterapeut: Simone Lykke Suhr
Børneergoterapeuterne er en del af Oral motorisk team (OMT), som er et tværfagligt tilbud til børn med spiseudfordringer.
Der kan henvises til OMT via sundhedsplejersken, talepædagog eller daginstitution.