Udskoling

7. klasse

7. klasse elever skal til individuel sundhedssamtale – og undersøgelse hos sundhedsplejersken.

Formålet med samtalen er en opfølgning på elevernes sundhed og helbred.

Teenageårene er en tid med store forandringer, og dette kommer vi ind på i samtalen. Læs mere om det på TeenageForældre.dk 

Samtalen vil tage udgangspunkt i elevernes helbred og sundhed i forhold til egne ønsker og behov. Ved undersøgelsen vil eleverne blive målt og vejet samt få lavet en synsprøve.

8. klasse

Sundhedskaravanen er for elever på 8. årgang.

Sundhedskaravanen tager skiftevis rundt på besøg hos alle kommunens 9 folkeskoler.

Sundhedskaravanen er på besøg på den enkelte skole fra kl. 08.00-14.00. Eleverne undervises klassevis i emnerne Seksuel sundhedSunde lunger og Rusmidler.

Undervisningen foregår via et tværfagligt samarbejde mellem SSP, ungdomsskolen, Pulsen og sundhedsplejen. Der gøres brug af de timeløse fag og bekendtgørelsen om forebyggende sundhedsindsatser for børn og unge.

Sundhedskaravanen er tænkt, så det er muligt for lærere og pædagoger at arbejde med emnerne i før og/eller efter sundhedskaravanen har været på besøg.

9. klasse

Individuel samtale samt undersøgelse – højde, vægt, syn, hørelse og astmaopsporing. Er der allergi snakker vi om, hvilke erhverv man skal undgå.

Samtalen tager udgangspunkt i elevens egne ønsker, men omhandler ungdomstemaer som, alkohol, tobak, seksualitet, kærlighed, venner, familie, skole, fritid og fremtiden.

Bliv røgfri med e-kvit (ekvit.dk)

XHALE - det digitale rygestop