Sunde tilbud til børnefamilier

Luk alle
Åbn alle
TryghedsCirklen er et kursus til forældre. Kurset giver jer redskaber til at forstå jeres barns signaler og metoder til at imødekomme jeres barns behov.

Få flere glade øjeblikket med dit barn

Sundhedsplejen tilbyder kursusforløb til forældre med børn i alderen 0-3 år.

Vil I gerne have flere positive oplevelser og en bedre hverdag med jeres barn? Kan samværet med jeres barn nogle gange være svært og er det indimellem vanskeligt at forstå jeres barns signaler og behov?

Det kan også være, at du eller din partner har haft en efterfødselsreaktion.

Hvis ja, så kan dette forældrekursus være noget for jer. På forældrekurset får I redskaber til at aflæse jeres barns følelser og hjælp til at håndtere svære situationer med barnet, f.eks. når barnet er svær at trøste, klynkende, grædende, utrygt, ”klæbende” eller uroligt. Det kan være med til at give færre konflikter med barnet, flere glade øjeblikke med jeres barn og ro på familielivet.

Der er mulighed få et individuelt forløb i hjemmet eller deltage i gruppe med andre forældre. Forløbet strækker sig over 8-10 gange, ca. hver 2. uge. Det er gratis at deltage og vi forventer, at I møder op til de aftalte kursusgange.

Hør mere om TryghedsCirklen og få oplyst tidspunkter for kommende forløb: sundhedsplejen@hvidovre.dk eller telefon: 36 39 37 65

Sundhedsplejen i Hvidovre har en ammestrategi, der er i overensstemmelse med den nyeste viden.

Sundhedsplejen har tre sundhedsplejersker, der er ammekonsulenter. To sundhedsplejerske, der er certificeret IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) og en sundhedsplejerske med Sundhedskomiteens 90-timers ammekursus. Ammekonsulenterne holder sig ajour med den nyeste viden om amning og er ansvarlig for at ajourføre ammestrategien. Ammestrategien revideres x 1 årligt.

Sundhedsplejerskerne i Hvidovre er alle uddannet til at tage sig af amning. Alle nybagte forældre tilbydes et barselsbesøg 4. - 6. dagen efter fødslen, hvor fokus især er på ammeetablering, og at forældrene får svar på deres spørgsmål vedrørende amning.

Sundhedsplejerskerne er naturligvis også støttende omkring forældres fravalg af amning. 

Sundhedsplejens ammeklinik

I Hvidovre er der tilbud om en eller flere konsultationer i ammeklinikken til kvinder med komplicerede ammeforløb eller med ekstra behov for ammevejledning både i graviditeten og efter fødslen. Fædre er meget velkomne og har stor betydning for amningens forløb. Konsultationer i Ammeklinikken foregår i Børnesundhedshuset, Hvidovrevej 274. Ammeklinikken er åben mandage og torsdage om eftermiddagen. Medbring en stofble. Du kan henvises via din egen sundhedsplejerske eller selv booke en tid via sundhedsplejens sekretær 3639 3765.

Ammestrategi

Kvinder skal have mulighed for at amme, hvis de har lyst.

1. Den kommunale sundhedstjeneste har en ammestrategi, som er i overensstemmelse med den nyeste viden.

2. Sundhedsplejerskerne er i stand til at omsætte kommunens ammestrategi i praksis.

3. Sundhedsplejerskerne samarbejder med personalet på det lokale fødested, praktiserende læger og andre relevante fagpersoner.

4. Forældrene får tilstrækkelig viden om, hvad der skal til for, at amningen lykkes.

5. Forældrene støttes i at udvikle et netværk, som kan give dem den omsorg, de har brug for.

6. Forældrene støttes i at lægge barnet til brystet, når barnet beder om det.

7. Moderen opmuntres til at "starte forfra" med barnet hud-mod-hud, hvis det er svært at få amningen til at fungere.

8. Forældrene får information og støtte til løsning af konkrete ammeproblemer.

9. Moderen opmuntres til at fortsætte med at amme, så længe familien trives med det.

10. Moderen støttes, hvis hun har fravalgt at amme eller ikke får amningen til at fungere.